Satsa på en snygg kökslampa

Är det så att du är ute efter en snygg kökslampa eller kökslampor? När det gäller kökslampor, så har du en hel del att välja på hos Lavanille. När det gäller lampor överlag, så är det bra att ha olika typer av lampor och olika typer av ljus. Ofta talar man om dessa belysningstyper:

  • Allmänbelysning
  • Funktionsbelysning
  • Stämningsbelysning

Allmänbelysning, det består oftast av en taklampa. Denna form av belysning är för att du ska kunna se då du städar eller letar efter något. När det gäller funktionsbelysning, så kallas det ibland även för arbetsbelysning. Denna form av ljus ska hjälpa dig att se vad du gör. Stämningsbelysning är just för att skapa en bra stämning.

Hitta rätt lampor till köket

Att välja en kökslampa eller flera kökslampor kanske inte är det lättaste. Det gäller ju att ha rätt ljus på rätt plats. Dels kan det vara bra att ha rätt sorts lampa ovanför matbordet. Dels ha en lampa, eller gärna fler där du ska stå och förbereda och sedan laga maten. Därtill kan det även vara bra att ha belysning för att ge en bra stämning.

Vilka kökslampor har du behov av?

När du ska köpa kökslampor, utgå från vad du har för behov. Det kan vara trevligt med en takpendel ovanför matbordet till exempel. Vid köksbänk och spis kan det passa bra med spotlights av olika slag. Därtill finns det även en hel del andra bra kökslampor att välja mellan. Om du vill få bra inspiration, kolla gärna in Lavanilles sortiment av lampor till köket.